De E-waste Race komt weer naar de Hoeksche Waard! In de periode van 25 mei tot en met 24 juni vindt weer de E-waste Race plaats. Tijdens de race gaan 10 basisscholen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste) in te zamelen.

De race wordt afgetrapt met een kick-off week, waarbij wethouder Piet van Leenen het startsignaal geeft aan de inzamelingswedstrijd. De scholen krijgen tijdens deze week lessen, waarin zij alles leren over de nut en noodzaak van het scheiden van elektrische apparaten. Vervolgens gaan de leerlingen van de basisscholen hun uiterste best doen om elektrische apparaten, zoals telefoons, tablets, haardrogers, dvd-spelers, etc. in te zamelen.

Heb jij nog e-waste thuis liggen?

We hebben allemaal wel oude telefoons, opladers en keukenapparaten die we niet meer gebruiken of het niet meer doen. De leerlingen van de basisscholen maak je hier heel erg blij mee. Heb jij oude apparaten thuis liggen waar je graag van af wilt? Meld dit dan vanaf 25 mei t/m 24 juni 2021 aan via de website www.ewasterace.nl en daarna kan je het op een afgesproken datum en tijd overhandigen aan de school.

Deelnemende scholen

De scholen die meedoen aan de E-waste Race 2021 zijn:

CBS de Parel in Strijen, Ref. Basisschool Groen van Prinstererschool in Klaaswaal, SBO Het Pluspunt in Oud-Beijerland, CBS de Schelp in Puttershoek, OBS de Vlashoek in Westmaas, OBS ’t Anker in Heinenoord, CBS de Vliet in Klaaswaal, CBS de Weerklank in Westmaas en de Eben Haezerschool in Oud-Beijerland.