In opdracht van de provincie Zuid-Holland en het waterschap Hollandse Delta voert BAM Infra van maandag 12 juli t/m zondag 15 augustus 2021 groot onderhoud uit op de N489 (Provincialeweg langs RAD). Tijdens de werkzaamheden is de N489 afgesloten tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk.

Voor de provincie Zuid-Holland wordt op de kruising N489-Raadhuislaan een rotonde aangelegd om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Voor het waterschap Hollandse Delta wordt het persriool vervangen. De locatie van de werkzaamheden van het waterschap is in dezelfde omgeving als de werkzaamheden van de provincie. De werkzaamheden worden van 12 juli tot en met 15 augustus in dezelfde afsluiting uitgevoerd om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Van 12 juli t/m 15 augustus is de N489 afgesloten tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk. Op de Raadhuislaan is ter hoogte van het gemaal een halve rijbaanafzetting vanwege de werkzaamheden van het waterschap. Verkeer wordt hier door verkeersregelaars om en om geleid. Voor de veiligheid van fietsers worden verschillende verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden.

De RAD is bereikbaar, maar houd rekening met omleidingen. Hieronder de afsluitingen en omleidingen voor Mijnsheerenland en Westmaas op een rij:

Doorgaand verkeer

  • Verkeer vanaf Mijnsheerenland richting Numansdorp/Klaaswaal volgt een omleiding via de N217, A29, N488 en vice versa.
  • Verkeer vanaf Klaaswaal/Westmaas richting A29/Heinenoord volgt een omleiding via de Stougjesdijk, N217 en vice versa.
  • Verkeer vanuit Mijnsheerenland richting de A29/Oud-Beijerland volgt een omleiding via de Wintersweg en Vrouwe Huisjesweg.
  • Verkeer richting Mijnsheerenland volgt een omleiding via de Blaakseweg en Romeinseweg.
  • Fietsverkeer van en naar Mijnsheerenland of Westmaas volgt een omleiding via Blaakseweg, Romeinseweg via Tennisclub de Binnenmaas richting Laan van Westmolen en vice versa. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad tussen de Blauwesteenweg en Reedijk afgesloten.