Twintig tot vijfentwintig ton textiel per dag

Zo’n twintig tot vijfentwintig ton gedragen kleding, schoenen en ander textiel komt elke dag langs de sorteerlijnen van Trent 2.0 in Numansdorp.

Het textiel dat wij op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard inzamelen, komt binnen in de grote hallen van het sorteerbedrijf en begint daar aan een reis langs voor- en nasorteertafels. Een deel van het sorteerproces gaat automatisch (er zijn transportbanden, sensoren en volumemeters), maar een groot deel van het sorteren, is en blijft handwerk om de kwaliteit hoog te houden.

Na het sorteren op soort product en kwaliteit, wordt de kleding verpakt (afhankelijk van de bestemming per land en per klant) in zakken of geperst in balen. Ten slotte worden de zakken en balen in het magazijn geplaatst, waar ze of blijven staan voor orders of meteen geladen worden

Wij kregen een kijkje achter de schermen. Zo krijgen we als inzamelaar een nog beter beeld van wat er na inzameling met het textiel gebeurt én hoe en wat wij nog meer aan de inwoners van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee kunnen overdragen hoe zij bewuster om kunnen gaan met hun gebruikte kleding, schoenen en textiel.