Ons verhaal

Regionaal is de RAD (Regionale Afvalstoffendienst) specialist op het gebied van grondstoffenmanagement en jouw partner in het beheer van een schone leefomgeving. Wij kenmerken ons al jaren door onze bovengemiddelde service. Zo zetten wij ons in voor:

  • het uitvoeren van publieke taken in het afval- en grondstoffenbeheer in de ruimste zin, waaronder het inzamelen, vervoeren, (doen) be- of verwerken, verhandelen van afval en grondstoffen en het adviseren hierover;
  • de inzameling van bedrijfsafval en -grondstoffen, inclusief het inzamelen, vervoeren, (doen) be- of verwerken en verhandelen;
  • het uitvoeren van taken op het gebied van beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Wij gaan slim om met grondstoffen in een circulaire economie. De RAD wil de hoeveelheid restafval per inwoner verminderen tot onder de 100 kilo. Hiermee dragen wij bij aan het realiseren van de Van Afval Naar Grondstof (VANG) doelstellingen.

Naast het realiseren van deze doelstellingen, willen wij ook een bijdrage leveren aan het ontzorgen van onze partners. Dit doen we door samen te werken met en voor onze partners, om zo meerwaarde te leveren aan het integrale beheer van de leefomgeving.