Afvaleducatie

Op een interactieve manier brengt het educatieprogramma van de RAD leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij wat de oorzaken en effecten van zwerfafval zijn op het milieu en de samenleving.

Het programma sluit aan op de leeftijd en belevingswereld van de desbetreffende lesgroep.

Daarnaast verzorgen wij bedrijfsbezoeken voor educatieve doeleinden op onze locatie. De bedrijfsbezoeken of gastlessen zijn een mooie aanvulling op bijvoorbeeld projecten of acties die betrekking hebben op thema’s milieu, duurzaamheid en (zwerf)afval.

Afvalvrije scholen

Afvalvrije Scholen is een project opgericht door de RAD. Alle basisscholen in de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee kunnen zich voor dit project aanmelden.

De deelnemende scholen krijgen kosteloos en op ­verschillende momenten activiteiten aangeboden. Hierdoor worden de ­kinderen meerdere keren betrokken bij het afvalvrij houden van de school en blijft het onderwerp ‘levend’.

Meer weten over onze educatieve programma’s of over een rondleiding op de milieustraat? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of mail naar educatie@radbv.nl.