Afvaleducatie

Met het educatieprogramma van de RAD leren scholieren in het basisonderwijs en voorgezet onderwijs op een interactieve manier meer over over oorzaken en effecten van (zwerf)afval op het milieu en de samenleving.

Het lesprogramma sluit aan bij de leeftijd en belevingswereld van de desbetreffende lesgroep, van kleuterschool tot eindexamenjaar.

Daarnaast verzorgen wij bedrijfsbezoeken voor educatieve doeleinden op onze locaties Middelharnis en Westmaas. De bedrijfsbezoeken of gastlessen zijn een mooie aanvulling op bijvoorbeeld projecten of acties die betrekking hebben op thema’s milieu, duurzaamheid en (zwerf)afval.

Wij zijn afvalvrij

Wij zijn afvalvrij is een project voor scholen opgericht door de RAD. Alle basisscholen in de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee kunnen zich voor dit project aanmelden.

De deelnemende scholen krijgen kosteloos en op ­verschillende momenten activiteiten aangeboden. Hierdoor worden de ­kinderen meerdere keren betrokken bij het afvalvrij houden van de school en blijft het onderwerp ‘levend’.

Meer over afvaleducatie

Wil je meer weten over onze educatieve programma’s? Of wil je met je klas een rondleiding op de milieustraat in Middelharnis of Westmaas? Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar educatie@radbv.nl.

RAD-medewerker geeft een les over (zwerf)afval voor een basisschoolklas.