Afvaleducatie

De RAD heeft een educatieprogramma samengesteld dat leerlingen op een interactieve wijze leert over de oorzaken en effecten van zwerfafval op het milieu en de samenleving. Het educatieprogramma sluit aan op de leeftijd en belevingswereld van de desbetreffende groep waaraan wordt lesgegeven. Daarnaast verzorgen wij bedrijfsbezoeken op onze locatie voor educatieve doeleinden. De bedrijfsbezoeken of gastlessen zijn een mooie aanvulling op bijvoorbeeld projecten of acties die betrekking hebben op thema’s milieu, duurzaamheid en (zwerf)afval.

Afvalvrije scholen

Afvalvrije Scholen is een project opgericht door de RAD. Alle basisscholen in de gemeente Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee kunnen zich voor dit project aanmelden. De deelnemende scholen krijgen kosteloos en op ­verschillende momenten activiteiten aangeboden. Hierdoor worden de ­kinderen meerdere keren betrokken bij het afvalvrij houden van de school en blijft het onderwerp ‘levend’.

Meer informatie

Meer weten over onze educatieve programma’s of over een rondleiding op de milieustraat? Neemt dan contact met ons op via ons contactformulier of via educatie@radbv.nl.