Evenement? Wij zamelen je grondstoffen en restafval graag in!

Organiseer je een evenement op Goeree-Overflakkee of in de Hoeksche Waard en wil je – net als wij – dat er zo min mogelijk grondstoffen verloren gaan? Dan helpen we je graag! Net als bij je thuis, zamelen we het afval gescheiden in met (mini)containers die passen bij jouw evenement en bezoekers.

Altijd een passende oplossing

Al jarenlang ondersteunen wij bedrijven, instellingen en verenigingen met de afvalinzameling tijdens evenementen. We zorgen voor passende inzamelmiddelen, zoals minicontainers/Kliko’s, grotere rol- en afzetcontainers, en we voeren het afval voor je af.

Zo min mogelijk afval

Afvalvrije evenementen: die zien we het liefst! Evenementen waar bezoekers bijvoorbeeld een statiegeldbeker kopen en deze steeds weer gebruiken. Hartstikke circulair en dat sluit aan bij onze ambities en die van de gemeenten. Of kies je dit jaar nog voor een eenmalige recyclebare beker? Dan moet minstens 75% van de gebruikte bekers gerecycled worden. Dat vraagt om een goede voorbereiding van de inzamelmiddelen die je gaat gebruiken.

Zo veel mogelijk recycling

We vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk grondstoffen verloren gaan. Daarom bieden we (mini)containers voor recyclebekers en andere grondstoffen, zoals papier en glas, kosteloos aan. Voor restafvalcontainers moet je wel betalen. Net zoals voor onze inwoners geldt ook: hoe meer restafval je aanbiedt hoe meer je moet betalen. Oftewel: goed scheiden loont!

De totale kosten voor het afvoeren van grondstoffen en restafval van je evenementenlocatie heb je zelf in de hand. Daarom hebben we een checklist gemaakt die je helpt om van tevoren goed te bedenken welk afval voor, tijdens en na je evenement ontstaat en hoe je dit kan verminderen.

Voor het afval dat je echt niet kunt vermijden, maak je een keuze uit ons aanbod. Hiervoor vul je een aanvraagformulier in met alle gegevens. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Neem contact op met bedrijfsafval@radbv.nl

Voor evenementen die georganiseerd worden door vrijwilligers zonder winstoogmerk of waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, hebben we kortingsmogelijkheden. Je kunt bij het invullen van het aanvraagformulier aangeven of je een commercieel evenement organiseert of een evenement met een charitatief karakter. Wij beoordelen vervolgens of je evenement voldoet aan onze richtlijnen voor charitatieve evenementen, zodat je gebruik kunt maken van onze kortingsregeling.

Kies hieronder het type evenement dat je organiseert.