Verhuizing en nieuwbouw

Het kan voorkomen dat je na je verhuizing of oplevering van de nieuwe woning nog geen containerset of milieupas voor de ondergrondse container en de milieustraten hebt. De RAD krijgt niet automatisch door wanneer een nieuwe bewoner op een adres staat ingeschreven. Daarom is het belangrijk dat je dit zelf aan ons bekend maakt. Wij zorgen er dan voor dat je de juiste (inzamel)middelen ontvangt.

Wanneer je verhuisd bent naar een (nieuwe) woning waar nog geen containers of milieupas aanwezig zijn, kun je via het formulier verhuizing een containerset en milieupas aanvragen. Je kunt je aanvraag alleen doen wanneer je ingeschreven staat bij de gemeente op je nieuwe adres. Je moet de inschrijving toevoegen aan het formulier (ook als deze in de toekomst ligt).

Let op: maak je burgerservicenummer (BSN) onleesbaar op het document dat je toevoegt. Na je aanvraag, leveren we de container(s) en/of milieupas binnen 5 werkdagen uit.

Meer over de gescheiden afvalinzameling in je gemeente lees je op de pagina over Goed Scheiden Loont.

Via de pagina Containers en passen heb je de mogelijkheid om je huidige containerset aan te passen. Afgezien van de standaardset (1 gft-container en 1 restafvalcontainer) kun je extra containers aanvragen of containers afstaan. De standaardset hoort bij de woning en kan je niet afstaan aan de RAD.

De inwoners van de gemeente Hoeksche Waard hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een volumewisseling van de restafvalcontainer (een grotere of kleinere container). Op het moment dat je gaat verhuizen of je nieuw vestigt in de gemeente Hoeksche Waard, dan is een eenmalige wisseling van het formaat de restafvalcontainer binnen 3 maanden kosteloos. Na deze termijn brengen wij een bedrag van € 35,- per container in rekening. Ook om een wisseling aan te vragen, moet je je eerst bij de gemeente inschrijven op het nieuwe adres. Gft- en papiercontainers kan je niet voor een ander formaat wisselen.

Verhuizingen worden niet automatisch aan de RAD doorgegeven vanwege de wet op privacy. Wij verzoeken je daarom om dit zelf aan ons door te geven. Je kunt contact opnemen met de RAD via info@radbv.nl of bel op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur naar 0186 57 25 86.

Lees hier meer over de tarieven en de milieupas.