Verhuizing

Het kan voorkomen dat je bij een verhuizing nog niet beschikt over een containerset of een milieupas voor de ondergrondse container en de milieustraten. De RAD krijgt niet automatisch door wanneer een nieuwe bewoner op het adres staat ingeschreven. Daarom is het van belang dat je dit aan ons bekend maakt. Wij zullen er dan voor zorgen dat je de juiste middelen ontvangt.

De RAD werkt met het diftarsysteem (diftar is de afkorting voor gedifferentieerde tarieven) Goed Scheiden Loont. Bij het Goed Scheiden Loont systeem bestaat de afvalstoffenheffing uit twee delen, waarbij je apart betaalt voor het aantal keren dat je restafval aanbiedt.

Wanneer je verhuisd bent naar een woning waar nog geen containers of milieupas aanwezig zijn, kun je via het contactformulier of via info@radbv.nl een containerset aanvragen. Maak je gebruik van een ondergrondse container voor restafval en is er in de woning geen milieupas voor het openen van de container aanwezig, dan kun je deze ook volgens eerder genoemde wijze aanvragen.

Je dient bij de gemeente ingeschreven te staan op het nieuwe adres. Na de aanvraag worden de containers of milieupas zo spoedig mogelijk geleverd.

Via de pagina Containers en passen heb je de mogelijkheid om je huidige containerset aan te passen. Afgezien van de standaardset (1 gft-container en 1 restafvalcontainer) kun je extra containers aanvragen of containers afstaan. De standaardset hoort bij de woning en kan je niet afstaan aan de RAD.

De inwoners van de gemeente Hoeksche Waard hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een volumewisseling van de restafvalcontainer (een grotere of kleinere container). Op het moment dat je gaat verhuizen of je nieuw vestigt in de gemeente Hoeksche Waard, dan is een eenmalige wisseling van het formaat de restafvalcontainer binnen 3 maanden kosteloos. Na deze termijn brengen wij een bedrag van € 35,- per container in rekening. Ook om een wisseling aan te vragen, moet je je eerst bij de gemeente inschrijven op het nieuwe adres. Gft- en papiercontainers kan je niet voor een ander formaat wisselen.

Verhuizingen worden niet automatisch aan de RAD doorgegeven vanwege de wet op privacy. Wij verzoeken je daarom om dit zelf aan ons door te geven. Je kunt contact opnemen met de RAD via info@radbv.nl of bel op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur naar 0186 57 25 86.

Lees hier meer over de tarieven en de milieupas.