RAD service

Wij geven graag meer informatie over onze RAD service. Selecteer een van onze diensten voor meer informatie.

Grof huisvuil dat niet in de grijze of groene container hoort of niet in de container past, kan naar de milieustraat worden gerbacht. De milieustraat is alleen toegankelijk voor particulieren, die afvalstoffenheffing betalen aan de gemeente en voor eigenaren van recreatiewoningen en stacaravans die in de gemeente staan. Onze medewerkers op de milieustraat zijn bekend met alle afvalsoorten en weten welke afvalsoort in welke container hoort. Stel je vragen gerust aan onze medewerkers op de milieustraat, zij helpen graag!

Grofvuil ook wel grof huishoudelijk afval genoemd, is afval dat niet in de grijze afvalcontainer past of te zwaar is voor de container, maar wel gerecycled kan worden. Zoals o.a. kasten, meubelen, bedden en matrassen. Het grofvuil kun je naar de milieustraat brengen. Als dit niet mogelijk is dan kun je het grofvuil tegen een vergoeding door de RAD op laten halen.

Speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs organiseert de RAD educatieve projecten voor scholen, verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties. De RAD organiseert periodiek afvallessen en educatieve projecten in en voor scholen. Experts met praktijkervaring verzorgen gastlessen. In de lessen wordt leerlingen gevraagd om mee te denken over afvalvermindering en afvalscheiding in de regio.