Afvalgids

Nederland is op weg naar een circulaire economie voor een beter klimaat en milieu. Jij draagt daaraan bij door het verminderen van restafval, het hergebruiken van grondstoffen en het voorkomen van verspilling.

Om je daarbij te ondersteunen, halen wij diverse grondstoffen gescheiden bij jou thuis of in de buurt op. Ook kun je op onze milieustraten in Goedereede, Middelharnis (voor inwoners van Goeree-Overflakkee) en Westmaas (voor inwoners van de Hoeksche Waard) een grote hoeveelheid grondstoffen gescheiden inleveren.

Op onze website en in de RAD-app vind je meer informatie over hoe je elke soort afval (grondstoffen) kunt scheiden. Voorheen bundelden we die informatie ook in een gedrukte, jaarlijkse Afvalgids. Dat doen we nu anders: we bieden je de Afvalgids namelijk aan als download (een pdf).

In de eerste plaats om nog een extra steentje bij te dragen aan minder afval. En in de tweede plaats omdat we de informatie die we delen in de Afvalgids in digitale vorm eenvoudiger kunnen aanpassen aan de actualiteit dan een gedrukte folder.

De gedrukte Afvalgids van dit jaar vind je binnenkort – in een beperkte oplage – bij ons kantoor en de gemeentehuizen.

Mockup van de digitale Afvalgids op een laptop