Evenementen door vrijwilligersorganisaties voor een goed doel en/of zonder winstoogmerk

Organiseer je een evenement waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, zoals bijvoorbeeld een braderie voor het lokale hospice? Of organiseer je een evenement voor je buurt om de saamhorigheid te bevorderen?

Dan kun je bij de RAD terecht voor (mini)containers waarin je bezoekers onder andere hun etensresten, schoon papier en plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) kunnen aanbieden. Ook kunnen we containers verstrekken waarin je recyclebare bekers verzamelt, zodat deze vervolgens weer gerecycled kunnen worden.

Denk ook eens aan een aparte bak voor statiegeldflesjes en -blikjes. Deze kun je zelf inleveren en de opbrengst ten goede laten komen aan je evenement.

Nieuw: containerframes

We hebben sinds kort vijf frames te leen waarin 2×2 minicontainers van 240 liter (Kliko’s) bij elkaar geplaatst kunnen worden. Zo creëer je voor je bezoekers een makkelijk te bereiken ‘afvaleiland’. Op het stalen bord boven de frames kun je makkelijk op een poster of bord aangeven welke grondstof of restafval in welke bak moet. Nog leuker is het om dit in je eigen evenementhuisstijl te doen. Wij bieden je daarvoor een basisopzet voor een poster – met de pictogrammen voor afvalscheiding die Rijkswaterstaat heeft ontwikkeld – die je kunt downloaden. Binnenkort bieden we je ook de mogelijkheid om kant-en-klare signing te lenen.

Wil je deze handige containerframes gebruiken voor je evenement? Geef het dan op tijd aan bij je aanvraag, want we hebben er vijf en wie het eerst komt …

Zoveel mogelijk hergebruik

Voor evenementen waar veel spullen overblijven (bijvoorbeeld rommelmarkten) of waar veel materiaal van één soort overblijft (bijvoorbeeld huttenbouw) maken we aparte afspraken over de afvoer ervan. Wij zorgen ervoor dat alle spullen die overblijven hun weg vinden naar de juiste verwerker. Waarbij we natuurlijk proberen zoveel mogelijk hergebruik en recycling te realiseren!

Omdat we alle charitatieve evenementen in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee een warm hart toedragen (en we in de Hoeksche Waard al een goede bekende zijn van de diverse evenementen), hebben we een kortingsregeling waarmee we de prijs laag houden. Voorwaarde is wel dat je grondstoffen zoveel mogelijk goed gescheiden inzamelt. Door de korting blijft er meer over voor het goede doel.

Als je gebruik maakt van de diensten van RAD gelden er een aantal spelregels. Ook hebben we voorwaarden opgesteld waar de gescheiden ingezamelde grondstoffen aan moeten voldoen. Want deze moeten schoon genoeg zijn om ook daadwerkelijk te kunnen worden gerecycled. De spelregels, voorwaarden en tarieven vind je hieronder:

Organiseer je een commercieel evenement?
Daar hebben we een aparte pagina voor.