Commerciële evenementen

Evenementenvergunning? Check.
Ontheffing drank- en horecawet geregeld? Check.
Programma rond? Check.

En wat doe je met het afval dat er vrijkomt rondom je evenement?

Je kunt bij de RAD terecht voor (mini)containers waarin je bezoekers onder andere hun etensresten, schoon papier en plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) kunnen aanbieden. Ook kunnen we containers verstrekken waarin je recyclebare bekers of voedselverpakkingen verzamelt, zodat deze vervolgens weer gerecycled kunnen worden. En denk ook eens aan een aparte bak voor statiegeldflesjes en -blikjes. Deze kun je zelf inleveren en de opbrengst ten goede laten komen aan je evenement.

Nieuw: containerframes

We hebben sinds kort vijf frames te leen waarin 2×2 minicontainers van 240 liter (Kliko’s) bij elkaar geplaatst kunnen worden. Zo creëer je voor je bezoekers een makkelijk te bereiken ‘afvaleiland’. Op het stalen bord boven de frames kun je makkelijk op een poster of bord aangeven welke grondstof of restafval in welke bak moet. Nog leuker is het om dit in je eigen evenementhuisstijl te doen. Wij bieden je daarvoor een basisopzet voor een poster – met de pictogrammen voor afvalscheiding die Rijkswaterstaat heeft ontwikkeld – die je kunt downloaden. Binnenkort bieden we je ook de mogelijkheid om kant-en-klare signing te lenen.

Wil je deze handige containerframes gebruiken voor je evenement? Geef het dan op tijd aan bij je aanvraag, want we hebben er vijf en wie het eerst komt …

Spelregels en tarieven

Als je gebruik maakt van de diensten van RAD gelden er een aantal spelregels. Ook hebben we voorwaarden opgesteld waar de gescheiden ingezamelde grondstoffen aan moeten voldoen. Want deze moeten schoon genoeg zijn om ook daadwerkelijk te kunnen worden gerecycled. De spelregels, voorwaarden en tarieven vind je hieronder:

Organiseer je een evenement voor een goed doel en/of zonder winstoogmerk?
Daar hebben we een aparte pagina voor.