Oplossingen voor luierafval

Deze informatie is voor inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee die kinderen hebben in de leeftijd van 0-4 jaar en die dit afval aanbieden in hun eigen restafvalcontainer.

Met een of meerdere kinderen in de luiers heb je waarschijnlijk meer restafval dan een gemiddeld huishouden. Hoe zit dat dan nu je restafvalcontainer niet meer om de week geleegd wordt? We geven je een aantal tips.

 • Verzamel de gebruikte luiers en lever ze in bij de milieustraat in Goedereede of Middelharnis onder openingstijden. Dit kan zonder reservering en kost je ook geen tegoed van je milieupas.
 • Je kunt ervoor kiezen om (tijdelijk) een extra restafvalcontainer aan te vragen. Op de website van SVHW vind je de tarieven voor een extra restafvalcontainer. Voor elke keer dat je je restafvalcontainer aanbiedt, betaal je een vast bedrag per keer (ook die tarieven vind je op de website van SVHW).
 • Heb je nu een 140 liter container? Je kunt ‘m laten omwisselen voor een container van 240 liter. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
 • Op de pagina over de wijzigingen in de afvalinzameling in je gemeente vind je ook andere tips over hoe je de hoeveelheid luierafval kunt verminderen.

Nog steeds te weinig ruimte in je restafvalcontainer?

Heb je moeite met het verminderen van de hoeveelheid luierafval, ondanks de verschillende oplossingen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een tijdelijke luierpas.

Als je een of meer kinderen hebt in de leeftijd 0-4 jaar en je minimaal 1 minicontainer (Kliko) hebt als inzamelmiddel voor je restafval, kun je een tijdelijke luierpas aanvragen. Daarmee kun je je luierafval in een ondergrondse container bij je in de buurt aanbieden, in plaats van in je restafvalcontainer.

De luierpas is een tijdelijke pas die geldig is tot eind 2024. De voorwaarden voor 2025 moeten nog bepaald worden en kunnen dus afwijken van de voorwaarden van dit jaar. De voorwaarden voor het gebruik van een tijdelijke luierpas in 2025 worden in het vierde kwartaal van dit jaar bekend. Dan informeert RAD je hierover als je een tijdelijke luierpas hebt en kun je desgewenst de pas verlengen.

Hieronder lees je welke acceptatievoorwaarden en spelregels er gelden.

 • Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke luierpas voor de ondergrondse container moet je huishouden voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Eén of meer kinderen in de leeftijd tussen 0-4 jaar
  • Minimaal één minicontainer als inzamelmiddel voor restafval
 • Voor elke aanvraag wordt getoetst of de aanvrager aan de gestelde voorwaarden voldoet:
  • De gemeente toetst op basis van de gemeentelijke administratie
  • RAD toetst op basis van de containeradministratie
 • Als je aanvraag aan de gestelde voorwaarden voldoet, verstrekt RAD een tijdelijke luierpas.
 • De tijdelijke luierpas is bestemd voor de afvoer van je luierafval waarvoor de bewaartijd te lang is tot de eerstvolgende inzamelrondes van de restafvalcontainer.
 • Je kunt de tijdelijke luierpas na ontvangst direct gaan gebruiken.
 • In de brief bij de tijdelijke luierpas staat in welke ondergrondse container voor restafval je het luierafval kunt storten.
 • In de inwerpopening van de ondergrondse container past een zak van maximaal 60 liter.
 • Je betaalt per storting in de ondergrondse container het geldende tarief voor het aanbieden van restafval: € 1,50 per keer (2024). Deze kosten zie je terug op je afrekening van SVHW in het voorjaar van 2025.
 • De tijdelijke luierpas is geldig tot en met 31 december 2024.
 • De tijdelijke luierpas is niet overdraagbaar.
 • Jij bent verantwoordelijk voor het gebruik en onderhoud van de tijdelijke luierpas als ware deze je eigendom.
 • Bij vermissing of met opzet toegebrachte schade aan de tijdelijke luierpas wordt bij jou € 20,- vervangingskosten in rekening gebracht.
 • De voorwaarden voor het gebruik van een tijdelijke luierpas in het jaar 2025 worden in het 4e kwartaal bekend. Dan informeert RAD je hierover en kun je desgewenst de pas verlengen.
 • Als je op dat moment zelf geen actie onderneemt om de tijdelijke luierpas te verlengen, wordt deze met ingang van 1 januari 2025 geblokkeerd en heb je geen toegang meer tot de ondergrondse container voor restafval.
 • Naast deze tijdelijke luierpas zijn er nog twee andere manieren om luierafval aan te bieden:
  • Je kunt babyluiers gratis aanbieden in de luiercontainers die tijdens openingsuren staan opgesteld bij de milieustraten in Middelharnis en Goedereede.
  • Je kunt een extra restafvalcontainer aanvragen. Hiervoor betaal je jaarlijks een vast bedrag voor het gebruik en je betaalt een tarief per keer dat je de container laat legen.

Heb je de voorwaarden gelezen en wil je aan tijdelijke luierpas aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier volledig in. Als wij je aanvraag hebben ontvangen, wordt deze getoetst door de gemeente Goeree-Overflakkee en door ons.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ontvang je een tijdelijke luierpas en kun je deze meteen gaan gebruiken zodra je de pas ontvangen hebt. Als je niet aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je hier ook bericht van.

Aanvraagformulier tijdelijke luierpas 

In mijn huishouden komen babyluiers vrij. Ik bied dit luierafval op dit moment aan in mijn (grijze) restafvalcontainer. Ik wil graag gebruikmaken van een tijdelijke luierpas om tussen twee inzamelrondes voor restafval door het luierafval kwijt te kunnen in een ondergrondse container voor restafval.

(* = vereist om in te vullen)

Telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent.
ACCEPTATIEVOORWAARDEN 2024: Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke luierpas voor de ondergrondse container moet je huishouden voldoen aan de volgende voorwaarden: Eén of meer kinderen in de leeftijd tussen 0-4 jaar - Minimaal één minicontainer als inzamelmiddel voor restafval. Voor elke aanvraag wordt getoetst of de aanvrager aan de gestelde voorwaarden voldoet: De gemeente toetst op basis van de gemeentelijke administratie - RAD toetst op basis van de containeradministratie. Als je aanvraag aan de gestelde voorwaarden voldoet, verstrekt RAD een tijdelijke luierpas. De tijdelijke luierpas is bestemd voor de afvoer van je luierafval waarvoor de bewaartijd te lang is tot de eerstvolgende inzamelrondes van de restafvalcontainer. Je kunt de tijdelijke luierpas na ontvangst direct gaan gebruiken. In de brief bij de tijdelijke luierpas staat in welke ondergrondse container voor restafval je het luierafval kunt storten. In de inwerpopening van de ondergrondse container past een zak van maximaal 60 liter. Je betaalt per storting in de ondergrondse container het geldende tarief voor het aanbieden van restafval: € 1,50 per keer (2024). Deze kosten zie je terug op je afrekening van SVHW in het voorjaar van 2025. De tijdelijke luierpas is geldig tot en met 31 december 2024.

EIGENDOMSVOORBEHOUD: De tijdelijke luierpas is niet overdraagbaar. Jij bent verantwoordelijk voor het gebruik en onderhoud van de tijdelijke luierpas als ware deze je eigendom. Bij vermissing of met opzet toegebrachte schade aan de tijdelijke luierpas wordt bij jou € 20,- aan vervangingskosten in rekening gebracht.

OVERIG: De voorwaarden voor het gebruik van een tijdelijke luierpas in het jaar 2025 worden in het 4e kwartaal bekend. Dan informeert RAD je hierover en kun je desgewenst de pas verlengen. Als je op dat moment zelf geen actie onderneemt om de tijdelijke luierpas te verlengen, wordt deze met ingang van 1 januari 2025 geblokkeerd en heb je geen toegang meer tot de ondergrondse container voor restafval. Naast deze tijdelijke luierpas zijn er nog twee andere manieren om luierafval aan te bieden: je kunt babyluiers gratis aanbieden in de luiercontainers die tijdens openingsuren staan opgesteld bij de milieustraten in Middelharnis en Goedereede. Je kunt een extra restafvalcontainer aanvragen. Hiervoor betaal je jaarlijks een vast bedrag voor het gebruik en je betaalt een tarief per keer dat je de container laat legen.
Door ondertekening van dit formulier verklaar je de voorwaarden te kennen en hiermee akkoord te gaan.
RAD gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en behandelt deze vertrouwelijk. De persoonsgegevens worden alleen verwerkt door personen met een geheimhoudingsplicht en voor het doel waarvoor deze gegevens zijn verzameld. Kijk voor het privacybeleid op radbv.nl/privacyverklaring

Kom je er zelf niet uit met het invullen van het formulier? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 0186 – 57 25 86.

Alle veranderingen in de afvalinzameling op Goeree-Overflakkee op een rijtje

 • 1x per week huis-aan-huis pmd
 • verzamelcontainers voor pmd verdwijnen
 • 1x per 4 weken restafval legen vanaf april
 • vanaf april maatwerk voor inwoners met medisch afval
 • andere inzameldagen vanaf april
 • een nieuwe papiercontainer

We hebben de informatie over alle wijzigingen ook verzameld op een aparte pagina.