Een 7.2 kregen we van de inwoners van Goeree-Overflakkee en een 7.9 van de Hoeksche Waarders die meededen aan het tevredenheidsonderzoek dat we eind vorig jaar lieten uitvoeren. Een dikke voldoende dus en met ruimte voor verbetering.

Die verbeterpunten houden we tegen het licht om te zien waar we winst kunnen behalen om onze service te verbeteren. We deelden de resultaten en dus ook de verbeterpunten al met de gemeenten Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard. Zo worden de resultaten van het tevredenheidsonderzoek ook betrokken bij de evaluatie van de eerste fase van het grondstoffenbeleidsplan.

Tevredenheid over contact met RAD-medewerkers

Een van de onderdelen die hoog gewaardeerd werd door de 509 Flakkeeënaars en 434 inwoners van de Hoeksche Waard die meewerkten aan het onderzoek (in totaal werden 5.000 mensen uitgenodigd om mee te doen), is het contact met onze milieustraatmedewerkers, de medewerkers op de wagen en aan de telefoon. Het contact met de medewerker bij de inzameling van het afval en het contact met een RAD-medewerker in het algemeen zijn het meest gestegen in tevredenheid ten opzichte van het onderzoek dat we in 2020 lieten uitvoeren.

Mevrouw Spruijt met haar haakwerken. Op de achtergrond een wand vol andere haakwerken.

Mevrouw Spruijt met haar ‘RAD’-haakwerken.

Van waardering naar haakwerk

Een van de inwoners van de Hoeksche Waard die dat positieve contact met de afvalinzamelaars volledig onderschrijft, is mevrouw Spruijt uit Strijen. Zij kijkt elke woensdag uit naar de RAD-ers die tijdens hun pauze de inzamelwagen vlakbij haar huis parkeren. En af en toe maakt ze een praatje met ze.

De vrouwelijke chauffeur die vaak de pmd-route rijdt in het dorp, spotte bij mevrouw een opvallend aantal haakwerken in de woonkamer. Als fervent haakster attendeerde ze haar collega’s daarop. Prompt gingen ze op de hurken voor het raam van mevrouw Spruijt om de haakwerken te bewonderen.

Dat contact zorgde voor haakinspiratie. Mevrouw Spruijt vertaalde dit vervolgens naar een inzamelwagen met chauffeur en twee beladers en een wollen vertaling van onze hakende collega.

“Ik vind het leuk om elke week even te zwaaien als de mensen van de RAD in de straat zijn. En ze zwaaien altijd terug,” vertelt mevrouw Spruijt tussen haar haakwerken en een mand vol wol.

“Meestal gebruik ik een voorbeeld uit een boek als ik iets haak en nu kon ik iets maken dat ik elke week voor mijn raam zie. Ik hou erg van haken en geef mijn vaardigheden ook door aan dorpsgenoten. En je hebt er niet eens gloednieuwe wol uit een handwerkwinkel voor nodig. Vaak genoeg gebruik ik wol die van de kringloop of de rommelmarkt komt. Dat past wel bij wat nu weer ‘in’ is: gebruiken wat je hebt of iets opnieuw gebruiken.”

En de haakwerkjes? Die kreeg onze chauffeur cadeau en hebben inmiddels een mooie plek in onze kantine in Westmaas gekregen.

Wil je meer weten over de resultaten van het tevredenheidsonderzoek? Je leest het hier: radbv.nl/op-goeree-overflakkee-en-in-de-hoeksche-waard-een-dikke-voldoende