Van veel verpakkingen van plastic en blik en drinkpakken is de wel/nietvraag of ze in de pmd-zak mogen eenvoudig. Een leeg melkpak, een leeg soepblik of je lege shampoofles. En dan zijn er ook altijd van die twijfelgevallen, zoals lege chipszakken, groente- en fruitnetjes en piepschuim.

Piepschuim (Polystyreen EPS) kom je tegen als isolatiemateriaal en en wordt gebruikt om bijvoorbeeld grote elektrische apparaten in te verpakken. EPS is niet afbreekbaar maar wel een waardevolle grondstof. Grote stukken piepschuim zamelen we daarom apart in op de milieustraat.

Je zou denken dat piepschuim bij pmd-afval hoort, maar de bolletjes van het piepschuim verstoren de sorteermachine van het pmd. Schaaltjes van piepschuim waar bijvoorbeeld vlees in verpakt was en andere kleine verpakkingen van piepschuim horen daarom bij het restafval. Als er afdekfolie over het schaaltje zit, kun je dit verwijderen en los in de pmd-zak doen.

Mag piepschuim in het pmd, ja of  nee?

Het antwoord is NEE.
Piepschuim hoort bij het restafval en grote stukken bied je aan op de milieustraat.