De zomervakantie in onze regio is begonnen! Dat geldt ook voor onze chauffeurs en beladers. Daarom kan het gebeuren dat de ene collega de route van een ander tijdelijk overneemt en ineens ‘s ochtends om tien uur al door je straat rijdt in plaats van ‘s middags rond drie uur.

Wat betekent dat voor jou?

Vanwege de vakantieperiode en dus een iets andere bezetting bij ons, kan het zijn dat we eerder of juist later op de inzameldag je huishoudelijk afval komen ophalen. Zet daarom je container of pmd-zak op de inzameldag uiterlijk 8.00 uur ‘s ochtends op de aanbiedplaats (of, als het niet anders kan, de avond ervoor vanaf 20.00 uur). Dan kun je er zeker van zijn dat je container geleegd en je pmd-zak(ken) meegenomen worden.

Pmd in de zomer

Ga je in de ochtend vroeg op vakantie en zet je je pmd-zak daarom de avond voor de inzameldag op straat? Let er bij het aanbieden van je pmd-zak op dat je de volle zak goed dichtknoopt en ophangt aan een Kroonring, als die er is. In de zomer zijn er ‘s avonds en ‘s nachts allerlei dieren actief die wellicht een lekker hapje ruiken in de restjes in het pmd-afval. Als zij een of meerdere zakken openscheuren, kan het pmd-afval over straat gaan zwerven en dat willen we graag voorkomen.

Pmd-afval lever je leeg in en hoef je niet schoon te spoelen. Toch kan het bij warmer weer geen kwaad om de plastic bakjes van bijvoorbeeld vlees en zuivel even om te spoelen. Scheelt ook weer vreemde geurtjes, als je je pmd-afval in huis bewaart.

Container leeg? Neem ‘m weer mee

Een lange dag op het strand die geen einde lijkt te kennen? Of ‘s ochtends bij vertrek de Kliko op straat gezet en daarna met de auto vol vertrokken naar een nog zonniger oord? Spreek met je buren af dat zij je container weer op z’n plek zetten na het legen. Zo raak je je container niet kwijt en staat-ie niemand in de weg.

Wijzigt er op het laatste moment toch iets in de inzamelmomenten? Dan ontvang je een melding via de RAD-app.
Heb je die nog niet? Download ‘m dan vandaag nog, zodat je altijd up to date bent.