Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week van 11 tot en met 17 september 2023.

Iedereen die eet kan meedoen. Door je eten slim te bewaren en zo de aarde te sparen. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Je denkt misschien dat je bijna geen eten verspilt, maar dat laatste beetje op je bord, dat restje rijst in de pan en dat laatste kapje van het brood … Al die kleine beetjes tellen op. En dat is natuurlijk zonde. Dus ga tijdens de Verspillingsvrije Week aan de slag met de tips op samentegenvoedselverspilling.nl en voorkom voedselverspilling.

En kan dat ene kliekje echt niet meer gegeten worden en loopt dat beschimmelde broodkapje bijna uit zichzelf van het aanrecht af? Dan kun je het in de gft-container gooien en zamelen wij het in, zodat er compost gemaakt kan worden. Ook
verspillingsvrij dus!