Wat kijken we weer met grote trots terug op de Week van de Afvalhelden! Een week waarin onze afvaltalenten extra in het zonnetje zijn gezet voor hun dagelijkse inzet. Door weer en wind zorgen we er steeds opnieuw weer met elkaar voor dat het afval gescheiden en op tijd bij inwoners en bedrijven is opgehaald.

De Week van de Afvalhelden – 4 tot en met 10 maart – was mede een groot succes door de diverse activiteiten die tijdens de week de revue passeerden. De kick-off was ‘officieel’ op dinsdagmorgen. Onder de wapperende kleurplaten die in beide kantines voor een vrolijk zicht zorgden, konden collega’s elkaar onderling laten weten hoe ze de ander waarderen. Dat leverde aan het einde van de week een pot vól met geweldige complimentenkaarten op. Sommigen kregen zelfs een compliment in drievoud.

Om nader kennis te maken met elkaars werk trokken op dinsdagmorgen na een versgebrande mok koffie verzorgd door twee baristawagens, Bakkie Troost in Westmaas en Brandstof Koffie in Middelharnis (wethouder Daan Markwat dronk daar ook een kopje mee, zoals je op de foto hierboven ziet), collega’s er met elkaar op uit. De inzet van Bakkie Troost Hoeksche Waard ontstond spontaan door de samenwerking met de Hoeksche Waardse Uitdaging, waar de RAD partner van is.

Waar de ene collega meereed tijdens een ronde op de vuilniswagen, stak de andere collega zijn licht op bij het afvalverwerkingsbedrijf. Weer een ander verdiepte zich voor een dagje in het kantoorwerk of begaf zich juist buiten het kantoorwerk tijdens een rondtoer op het bordes van de milieustraat.

Woensdag ontvingen alle collega’s een verse lunch met smaakvolle broodjes tijdens het werk en als toef op de taart sloot de Week van de Afvalhelden af met een gezellige Familiemiddag op beide locaties. Onder een heerlijk zonnetje namen gezins- en familieleden een kijkje achter de schermen bij de milieustraat en het terrein dat anders niet vrij toegankelijk is voor bezoekers. Kinderen konden grabbelen en kregen met een veiligheidshesje aan een heuse rondleiding over de milieustraat, terwijl ouders, tantes en ooms en opa’s en oma’s op het terras genoten van een hamburger of verse friet van de frietkar in Middelharnis en smakelijk streetfood van een foodtruck in Westmaas.

Al met al een zeer geslaagde week, die binnenkort een laatste extra feestelijk tintje krijgt met de bekendmaking van de winnaars van de kleurplatenwedstrijd!