Goed Scheiden Loont: Milieupas

Per 1 mei 2021 hebben de milieustraten in Goedereede en Middelharnis een slagboom. Toegang is dan alleen nog mogelijk met een milieupas.

Met de milieupas heb je recht op 6x toegang per kalenderjaar. Op deze milieupas staan voor dit jaar 6 toegangen. Je kunt deze toegangen tot en met 31 december van het desbetreffende jaar gebruiken. Wat als je meer dan 6 keer de milieustraat wilt bezoeken? Dan kun je uiteraard toegangen bijkopen. De toegangen koop je aan de balie van de milieustraat en betaal je per pin.

Bewaar de milieupas goed! Deze pas wordt elk jaar automatisch opgewaardeerd, dus gooi je pas niet weg aan het einde van het jaar. Per adres wordt één milieupas verstrekt en deze is daarom niet overdraagbaar. Indien je de milieupas kwijt bent of deze onbruikbaar is geworden dan kun je via de site www.radbv.nl een nieuwe pas aanvragen. De kosten voor een nieuwe pas zijn €20,- De oude pas wordt dan automatisch geblokkeerd om misbruik te voorkomen.

  • Heb je geen milieupas ontvangen, maar betaal je wel afvalstoffenheffing? Neem dan contact met ons op via gsl@radbv.nl of bel naar 0186 57 25 86.
  • Betaal je geen afvalstoffenheffing via het SVHW aan de gemeente Goeree-Overflakkee, maar heb je wel een (recreatie)woning met een eigen adres? Dan is het mogelijk om losse toegangen te kopen voor de milieustraten. Voorwaarde is wel dat het een officieel geregistreerd adres is met een op eigen grond staande woning/verblijf. Bij de RAD (op de milieustraat of online) kun je voor 5 euro een prepaidpas kopen en je betaalt 10 euro per bezoek aan de milieustraat.
  • Bedrijfsafval mag niet worden aangeboden op de milieustraten.

Verzamelcontainers
Indien jouw adres op een onder- of bovengrondse verzamelcontainer is aangesloten, dan gebruik je de milieupas ook om toegang tot de verzamelcontainer te krijgen. In de loop van dit jaar krijgen alle verzamelcontainers een toegangssysteem waarop je de pas kunt gebruiken. Je ontvangt van ons een bevestiging zodra je de milieupas op de verzamelcontainer kunt gebruiken.