Goed Scheiden Loont: pmd scheiden

Pmd is een verzamelnaam voor verpakkingen van plastic, metalen verpakkingen/verpakkingen van blik en drinkpakken. Deze verpakkingen bevatten hoogwaardige grondstoffen die kunnen worden hergebruikt.

Voor alle verpakkingen geldt dat ze niet uitgespoeld hoeven te worden, maar deze moeten wel leeg zijn. Doppen en deksels mogen op de verpakkingen blijven zitten. In de Afvalwijzer vind je een overzicht van wat er wel en niet bij het pmd kan worden aangeboden.

Voor het scheiden van pmd maken we gebruik van speciale pmd-zakken. Deze zamelen we op Goeree-Overflakkee 1 keer per week aan huis in. Pmd-zakken hang je op de juiste inzameldag voor 8.00 uur ‘s ochtends aan de Kroonring bij je in de buurt of je legt de zak(ken) op de aanbiedplaats van de Kliko‚Äôs.

Tip: bind de pmd-zak altijd dicht. Bind bij slecht weer de zakken aan elkaar om wegwaaien tegen te gaan.

Waar kan het pmd naartoe?

  • Pmd-zakken mogen op de juiste ophaaldag voor 8.00 uur ‘s ochtends aan een Kroonring bij jou in de buurt worden opgehangen.
  • De pmd-zakken zamelen we ook in op de aanbiedplaatsen waar je je containers neerzet (als er geen Kroonringen in de buurt zijn).
  • De pmd-zakken kunnen in 2024 nog een korte periode ook worden aangeboden via een verzamelcontainer bij jou in de buurt.

Bekijk het overzicht voor alle afhaalpunten van pmd-zakken: