Per 31 december 2022 gaat Stichting Afvalfonds Verpakkingen een landelijk dekkend netwerk van circulaire hubs opzetten waar de consument statiegeldblikjes in kan leveren. Deze hubs dragen bij aan de circulaire economie doordat ze kunnen worden uitgebreid naar andere materiaalstromen, al dan niet met statiegeld. Te beginnen met locaties waar zowel blikjes als petflesjes met statiegeld kunnen worden ingeleverd.

 

Hubs bij winkels en supermarkten

De hubs komen nabij de supermarkten en winkels te staan, zodat je (ook buiten openingstijden) makkelijk statiegeldblikjes en -flesjes kan inleveren. Hiermee wordt een netwerk van 3.000 innamepunten ontsloten. Daarnaast komen er 300 innamepunten te staan op locaties, zoals OV- en tankstations.

Ook geschikt voor andere materiaalstromen

De hubs worden ook geschikt gemaakt voor de inname van andere materiaalstromen, zodat je in de toekomst op 1 locatie meerdere producten voor recycling kan inleveren. Het netwerk van de hubs zal in de toekomst worden uitgebreid met materialen die nu nog veel in het restafval verdwijnen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.afvalgids.nl/lancering-landelijk-netwerk-van-circulaire-hubs-voor-verpakkingen/