Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het is goed om dit gescheiden in te leveren, want van gft kan compost en biogas gemaakt worden.

Ongeveer twee derde van het gft-afval wordt meteen tot compost verwerkt, bijna een derde wordt eerst vergist: dat levert behalve compost ook biogas (groen gas) op.

Compost wordt bijvoorbeeld door boeren, tuinbouwers en gemeenten gebruikt om de bodem te verbeteren. Je kunt het ook zelf in de tuin gebruiken en daarom is er op zaterdag 25 maart weer de Landelijke Compostdag. Op deze dag kan je gratis zakken compost afhalen bij de milieustraten in Goedereede, Middelharnis (voor inwoners van Goeree-Overflakkee) en Westmaas (voor inwoners van de Hoeksche Waard).

Zolang de voorraad strekt

We delen de zakken compost uit tijdens de openingstijden van de milieustraat tot de voorraad op is. Per auto krijg je 3 zakken compost. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken en ook je milieupas heb je niet nodig.