Week van de AfvalHelden: zet ze in het zonnetje!

Je staat er wellicht niet vaak bij stil, maar er moet heel wat werk verzet worden om onze samenleving schoon te houden. In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het draaiende houden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, plantsoenen en riolen, het vervoeren van ons afval en het recyclen en verwerken ervan.

Tijdens de Week van de AfvalHelden, van 4 tot en met 10 maart 2024, zet Nederland deze medewerkers in het zonnetje. Want bij wind en regen, in tijden van crisis, ‘s nachts en op feestdagen: het werk van onze AfvalHelden gaat altijd door.

En maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn. Hun werk doet ertoe! Dat geldt voor alle AfvalHelden, van de inzameling en het transport tot de groenbeheerders en de verwerking.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Publicaties.
Ik Accepteer

Wil jij onze AfvalHelden op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard ook bedanken voor hun harde werk? Goed nieuws, dat kan op veel verschillende manieren! De één nog makkelijker dan de ander. Steek bijvoorbeeld je duim op als je een AfvalHeld aan het werk ziet, of wacht geduldig in een zijstraatje totdat je de vuilniswagen kan passeren. Behoefte aan meer inspiratie? Bekijk dan de tips hieronder of kijk op WeekvandeAfvalHelden.nl

  • Een kleurplaat maken (je download ‘m hier)
  • Een kopje koffie of een blikje frisdrank
  • Deel iets lekkers uit
  • Bied je afval goed aan
  • Samen tegen zwerfafval
  • Respect op straat

En wil je de AfvalHelden online een leuke boodschap meegeven? Gebruik dan #AfvalHelden

Meer weten over de Week van de Afvalhelden?
Je leest ‘t op WeekvandeAfvalHelden.nl