Op dinsdag 21 maart klonk het startsein: het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer begonnen! Van 21 maart tot en met 31 oktober steken Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard de handen uit de mouwen en gaan opnieuw vriendschappelijk met elkaar de strijd aan. Tijdens het NK Tegelwippen draait alles om het wippen van zoveel mogelijk tegels en ze vervangen door groen. Op die manier worden de Nederlandse tuinen beter bestand tegen extreem weer en versterken we de biodiversiteit.

Vorig jaar won Goeree-Overflakkee de wedstrijd en ging er met de Gouden Tegel vandoor. In totaal hebben in beide gemeenten inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties 22.468 tegels gewipt in 2022. Dat is ruim 2.042 m² aan nieuw groen!

Ook dit jaar is er gezonde rivaliteit en doet beide gemeenten er zoveel mogelijk aan om opnieuw de winst in de wacht te slepen. Het hoofddoel blijft natuurlijk om met elkaar zoveel mogelijk tegels te wippen. Help je mee?

Meedoen

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op via de website van het NK Tegelwippen, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld.

Wat doe je met de gewipte tegels?

Hergebruik de tegels
Wist je dat je op internet veel leuke tips en voorbeelden kunt vinden om je tegels opnieuw te gebruiken? Tegels kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld borderranden, bloembakken of een insectenhotel.

Tegels inleveren bij de RAD
Tegels die je overhoudt kun je tijdens het NK Tegelwippen gratis inleveren op de milieustraat van de RAD. Hiervoor kun je een extra bezoek op je milieupas laten zetten. Wil je gewipte tegels bij de RAD inleveren? Maak dan zoals altijd eerst een afspraak via onze site of via de RAD-app. Vul in de afspraak bij het kentekenveld de letters ‘NKT’ in, gevolgd door je kenteken. Vervolgens kun je op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 16.30 uur (voorafgaand aan je afspraak) bij de balie een extra toegang op de pas laten zetten. Met dit extra bezoek kun je ook op zaterdag de tegels komen brengen.

Let op! Zand kun je niet inleveren bij de milieustraat. En ook bedrijven en organisaties kunnen geen tegels inleveren.

Tegeltaxi
Je kunt je tegels (en eventueel zand) met een Tegeltaxi laten ophalen. Informatie hierover vind je op de websites van de gemeenten; de links vind je hieronder.

Op de websites van beide gemeenten vind je meer informatie over het NK Tegelwippen:
– Gemeente Goeree-Overflakkee
– Gemeente Hoeksche Waard