Op zaterdag 25 maart deelde de Regionale Afvalstoffendienst (RAD) op de milieustraten in Goedereede, Middelharnis en Westmaas gratis zakken compost uit aan de inwoners van de gemeenten Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard. Een dankjewel voor hun inspanning om groente-, fruit-, en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren.

Het is belangrijk om gft-afval gescheiden in te leveren, want van koffieprut, appelschillen en uitgebloeide tulpen kan de verwerker compost en biogas maken. Met de Landelijke Compostdag wil de afvalsector mensen stimuleren om dat op de juiste manier te blijven doen.

Flakkee├źnaars en Hoeksche Waarders gaven volop gehoor aan de uitnodiging om compost op te halen, want bij het sluiten van de milieustraten om half twee, was er geen zak compost meer over.

Aandacht vanuit beide gemeenten was er ook: wethouder Robin Heij van gemeente Hoeksche Waard nam een kijkje in Westmaas en wethouder Daan Markwat van gemeente Goeree-Overflakkee keek mee in Middelharnis.

Volgend jaar in maart is er weer een Landelijke Compostdag.