Tijdens de Week van de Afvalhelden in maart dit jaar stonden de afvalhelden van de RAD volop in het zonnetje. Eén van onze acties die week was een kleurplatenwedstrijd op basisscholen op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard.

De kantines van onze locaties in Middelharnis en Westmaas hingen daarom nog wekenlang vol met kleurplaten. Uit alle inzendingen kozen we aan beide kanten van het Haringvliet twee winnaars.

De prijs? De prijswinnaars zien hun kleurplaat de komende maanden meerijden op twee van onze inzamelvoertuigen Uitvergroot op een bord van ongeveer anderhalve meter bij een meter, want een kleurplaat op A4-formaat, daar blijft weinig van over op zo’n vrachtwagen.

Op Goeree-Overflakkee verrasten we Harm-Jan uit groep 5 van de School met de Bijbel in Sommelsdijk met een bezoekje van wagen 91. Even later was het de beurt aan Matthijs uit groep 8 van De Hoeksteen uit Ooltgensplaat om vol trots z’n oorkonde in ontvangst te nemen en te poseren voor zijn kleurplaat.

In de Hoeksche Waard zaten de twee winnaars op dezelfde school, De Weerklank in Westmaas. Bo uit groep 3 en Evy uit groep 5/6 ontvingen allebei hun oorkonde uit handen van een van onze chauffeurs. Zij zien hun kleurplaat vanaf nu rondrijden op ‘de 94’.