In een groot deel van de Hoeksche Waard, net als op Goeree-Overflakkee, zamelen wij huis-aan-huis oud papier en karton in. Daarnaast zamelen in een aantal dorpen verenigingen, scholen en kerken oud papier in. In Mijnsheerenland en Westmaas deed Binnenmaas Fanfare Orkest Da Capo dat elke laatste zaterdag van de maand.

Da Capo stopt hiermee vanaf 1 september aanstaande. Hun laatste inzameldag is zaterdag 26 augustus. Ook de papierinzameling bij Firma Plomp aan de Hofstraat in Westmaas vervalt na die datum. Daarna nemen wij de inzameling van oud papier en karton over. Inwoners van beide dorpen krijgen daarvoor een papiercontainer, een grijze Kliko met een geel deksel. Ze krijgen die container in de week van 28 augustus (of uiterlijk de week erna).

Vanaf 2 oktober komt de RAD de papiercontainer eens per vier weken kosteloos legen. In de afvalkalender op onze website en in de RAD-app kun je de inzamelmomenten voor de rest van dit jaar zien voor jouw postcode.

Wij bedanken Binnenmaas Fanfare Orkest Da Capo en al hun vrijwilligers voor hun jarenlange inzet voor de inzameling van oud papier en karton in Mijnsheerenland en Westmaas.

Woon je in Mijnsheerenland of Westmaas en heb je vragen over de (gewijzigde) inzameling van oud papier en karton? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: gsl@radhw.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur naar 0186 57 25 86.