Wist je dat we oud papier, pmd en gft kosteloos bij je komen ophalen? Voor elke keer dat we je restafvalcontainer legen (of elke keer dat je een vuilniszak aanbiedt bij een ondergrondse container), betaal je wel apart. Hoe beter je je afval scheidt, des te minder restafval je overhoudt. En dus geld bespaart.

Om inzage in de kosten die je betaalt voor je restafval te bieden, hebben we in samenwerking met het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) de restafvalteller ontwikkeld. Deze restafvalteller toont het aantal keren dat je het restafval aanbiedt, wanneer je dat doet met welk middel en tegen welke kosten.

Deze kosten vind je terug op de aanslag voor de Afvalstoffenheffing die je jaarlijks van SVHW ontvangt. In februari ontvang je deze aanslag voor het basistarief van het huidige jaar en de afrekening van het aantal keren dat je restafval hebt aangeboden in het voorgaande jaar.

De restafvalteller is te vinden via een link op de website van het SVWH (www.svhw.nl), naast eerder verzonden aanslagen voor onder meer de Afvalstoffenheffing. De hoofdgebruiker van een adres kan via Mijn SVHW inloggen op de persoonlijke pagina. Hiervoor is alleen een DigiD nodig.

Heb je vragen over het aanslagbiljet dat je van SVHW hebt ontvangen? Neem hiervoor rechtstreeks contact op met SVHW.