Twee maanden lang werkten de leerlingen van 4 vwo van het Hoeksch Lyceum in groepjes aan een duurzaamheidsproject. Naast de onderwerpen klimaatadaptatie en een energieneutrale gemeente, kwamen afvalvrije (dorps)feesten en het circulair ambachtscentrum aan bod. Maandag 1 juli gaven de leerlingen hun eindpresentaties en aanbevelingen.

Twee groepjes leerlingen gingen aan de slag met de vraag: hoe vergroten we de betrokkenheid van jongeren bij een circulaire economie, de kringloopwinkels en het Circulair Ambachtscentrum in het bijzonder? Twee andere groepen werkten ideeën uit over hoe de dorpsfeesten in de Hoeksche Waard afvalvrij kunnen worden. Ook keken de leerlingen daarbij hoe je dat CO2- en energieneutraal zou kunnen doen. Oplossingen voor het voorkomen en opruimen van zwerfafval rond het terrein namen ze ook mee in het project.

De leerlingen deelden hun bevindingen en originele invalshoeken maandagmiddag in korte, heldere presentaties met hun klasgenoten, docenten, schoolbestuurders, wethouder Van Waveren en medewerkers van de RAD, Code Groen educatie en gemeente Hoeksche Waard.

De RAD en gemeente Hoeksche Waard traden bij dit project op als opdrachtgever en expert voor de leerlingen en Code Groen educatie verzorgde de ondersteuning van het project van a tot z.

Dit duurzaamheidsproject is onderdeel van ons educatieprogramma