Dit voorjaar vervingen we de oude papiercontainers in de gemeente Goeree-Overflakkee voor nieuwe. In de nieuwe container kan net zo veel oud papier en karton als in de huidige container, maar hij ziet er iets anders uit. Aan de voorkant van de container zit een grote rand, de zogenaamde ‘opnamerok’, net zoals bij de gft- en restafvalcontainer. Met de opnamerok kan onze zijlader (de ‘vuilniswagen’ die aan de zijkant een arm heeft) de container gemakkelijk automatisch oppakken en de lediging registreren.

We gebruiken die zijladers al om je gft- en restafvalcontainer te legen, omdat we zo veiliger en slimmer kunnen inzamelen dan met een achterlader (de vuilniswagen waar twee mensen achterop een treeplank meerijden om de containers aan de wagen te hangen om ze te legen). Met deze nieuwe container halen wij op Goeree-Overflakkee vanaf nu het oud papier en karton aan huis op.

Al het papier IN de container

Al het oud papier en karton – ook dozen – moet je in de container aanbieden. Dozen en stapels oud papier die naast de container staan, kunnen niet mee in de zijlader.

Zorg ervoor dat de deksel van de container dicht kan, anders kan het papier dat er net niet in past, gaan zwerven. Stamp het papier en karton niet teveel aan, anders blijft het klem zitten in de container als wij deze legen.

Is het karton te groot voor de container? Maak het klein of breng het naar de milieustraat.

Wat mag er wel en niet in de papiercontainer?

De hoofdregel is dat schoon en droog papier en karton bij het oud papier mag. Want alleen schoon en droog papier en karton kan gerecycled worden tot nieuw papier en karton.

Karton met vetvlekken, zoals gebruikte pizzadozen, kan niet verwerkt worden. Het vet trekt in de papiervezels waardoor de vezels onbruikbaar worden.

Een uitgebreide lijst van wat er wel en niet bij het oud papier mag, lees je op onze pagina over Oud papier & karton.