Oplossingen voor bewaren en aanbieden medisch afval

Deze informatie is voor inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee die gebruikmaken van de reductieregeling voor medisch afval en die dit afval aanbieden in hun eigen restafvalcontainer.

Sinds 8 april 2024 komen wij 1x per 4 weken de restafvalcontainer bij je legen. Vier weken medisch afval bewaren is best lang. Het kan gebeuren dat je daardoor te veel afval hebt voor je restafvalcontainer. Daarom hebben we een aantal oplossingen. Je kunt:

  • Je kleine restafvalcontainer (140 liter) omruilen voor een grote restafvalcontainer (240 liter).
  • Een extra restafvalcontainer voor je medisch afval aanvragen. Deze wordt 1x per 4 weken geleegd, tegelijk met je andere restafvalcontainer.
  • Een medische milieupas aanvragen. Met deze pas kun je je medisch afval op elk gewenst moment wegbrengen naar een ondergrondse container voor restafval in de buurt.

Je betaalt voor deze oplossingen niets extra’s ten opzichte van de huidige situatie.

Geef je keuze door

Wil je gebruikmaken van 1 van de genoemde oplossingen? Of heb je geen extra inzamelmiddel nodig? Vul dan het antwoordformulier hieronder in. Nadat je aanvraag is ontvangen en verwerkt, ontvang je je grotere of extra restafvalcontainer of medische milieupas binnen 5-10 werkdagen.

Kies je voor een medische milieupas? Dan sturen wij de pas naar je toe met een brief. Daarin staat in welke ondergrondse container je je medisch afval kunt weggooien.

Antwoordformulier medisch afval

Ik maak gebruik van de reductieregeling voor medisch afval. Ik bied dit afval op dit moment aan in mijn (grijze) restafvalcontainer.

(* = vereist om in te vullen)

Telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent.
Je kunt 1 optie aanvinken.
RAD gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en behandelt deze vertrouwelijk. De persoonsgegevens worden alleen verwerkt door personen met een geheimhoudingsplicht en voor het doel waarvoor deze gegevens zijn verzameld. Kijk voor het privacybeleid op radbv.nl/privacyverklaring

Kom je er zelf niet uit met het invullen van het formulier? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 0186 – 57 25 86.

Alle veranderingen in de afvalinzameling op Goeree-Overflakkee op een rijtje

We hebben de informatie over alle wijzigingen ook verzameld op een aparte pagina.