De huis-aan-huis inzameling van het PMD-afval is gestart in Goeree-Overflakkee. Inwoners kunnen de PMD-zakken tweewekelijks aan huis laten ophalen of de zakken aanbieden bij de speciale PMD-verzamelcontainers.

PMD-afval

PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen van plastic, metaal en drinkpakken. Deze verpakkingen worden gescheiden ingezameld door middel van speciale zakken voor PMD. Wat mag er wel of niet in de PMD-zak? Een uitgebreid overzicht is terug te vinden bij Afval Scheiden

PMD-zakken

Voor het inzamelen van het PMD-afval worden doorzichtige PMD-zakken gebruikt. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar bij verschillende afhaalpunten en bij de milieustraten van de RAD. Per klant kan maximaal 1 rol worden meegenomen. De zakken kunnen alleen worden gebruikt voor het aanbieden van PMD en mogen niet worden gebruikt voor de restafvalcontainer, omdat het gesubsidieerde zakken zijn. De RAD maakt gebruik van de doorzichtige groene zakken, omdat onze medewerkers makkelijk kunnen nakijken of daadwerkelijk PMD-afval is aangeboden. Daarmee voorkomen we afkeuringen bij de verwerker en hoge boetes.

PMD-inzameling

Het PMD wordt 1 keer in de 2 weken aan huis opgehaald. Download voor de juiste ophaaldagen onze app of raadpleeg onze AfvalkalenderĀ 

PMD-zakken kunnen op de juiste ophaaldag voor 8.00 uur op de aanbiedplaats van de kliko’s worden neergezet. Tip: bind bij slecht weer de zakken aan elkaar om wegwaaien tegen te gaan.

PMD-verzamelcontainers

De PMD-zakken kunnen ook naar de dichtsbijzijnde verzamelcontainers voor PMD worden gebracht. Ook hiervoor kun je de speciale PMD-zakken gebruiken.

Kijk voor meer informatie bij : PMD Scheiden