De gemeente Hoeksche Waard doet mee aan het NK Tegelwippen. Daarmee wil zij mensen stimuleren om de tuinen groener te maken.

Tegels gratis inleveren bij de RAD
Tegels die overblijven kun je als inwoner tijdens het NK tegelwippen gratis inleveren op de Milieustraat in Westmaas.

Het afgeven van de tegels op de milieustraat telt dus niet mee als 1 van de 6 bezoeken, die je per jaar hebt.

Kom je gewipte tegels brengen? Maak dan zoals altijd een afspraak via ons reserveringssysteem of via de RAD app. Geef in de afspraak bij het kentekenveld ook aan dat je tegels komt brengen vanuit het NK Tegelwippen. Je kunt dan bij de balie van het kantoor (niet op zaterdag) van 8.00 uur tot 16.30 uur een gratis toegangskaart ophalen. De gratis toegangskaart is wel op zaterdag te gebruiken.

Let op! Zand kun je niet inleveren bij de milieustraat. Ook bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen niet bij de RAD hun tegels of zand aanbieden.

Tegels en zand naar de Gemeentewerven brengen
Zand dat onder tegels vandaan komt en niet gebruikt wordt in de toekomstige tuin, kun je ook gratis inleveren op de gemeentewerf in Mijnsheerenland en de voormalige gemeentewerf in Numansdorp. Daar wordt op beide locaties voor 1 april een bigbag geplaatst, waar je het zand in kunt doen.

Heb je ook tegels om in te leveren? Dan kun je die ook meteen in de daarvoor geplaatste grote box kwijt. Wel zo makkelijk natuurlijk. Zowel inwoners als bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen op deze 2 locaties terecht.

Let op! Ben je van plan om meer dan 4 vierkante meter aan tegels te brengen? Of meer dan een halve kuub aan zand? Maak dan van tevoren even een afspraak. Stuur hiervoor een mail naar info@gemeentehw.nl. Vermeld hierin jouw naam, telefoonnummer en het aantal vierkante meter aan tegels of het aantal kuub aan zand dat je wilt brengen. Geef ook aan naar welke (voormalige) gemeentewerf f je het wilt brengen. De gemeente Hoeksche Waard neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Een container aan tegels of een kuub aan zand?
Dan kun je het beste zelf, op eigen kosten, een container of een bigbag op jouw woonadres laten plaatsen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een prijsopgave opvragen bij Zandhandel Hoeksche Waard via hun website

Dit is een bericht van de gemeente Hoeksche Waard