Ineens een grote bovengrondse verzamelcontainer naast je appartementencomplex waar normaal gesproken een kleine inwerpzuil staat? Dat kan kloppen. Want in de maand augustus krijgen alle ondergrondse containers in de Hoeksche Waard onderhoud. Ze worden stuk voor stuk, binnen een periode van vier weken, zorgvuldig gereinigd en gekeurd.

Hoe gaat het in z’n werk?

  • Onze partner Waste Vision haalt de ondergrondse container(s) en bijbehorende zuil(en) weg.
  • Op diezelfde plek zetten ze (een) tijdelijke verzamelcontainer(s) neer, zodat je gewoon je afval kunt aanbieden.
  • In maximaal twee uur reinigen en keuren ze de meegenomen container(s) en zuil(en) en plaatsen die vervolgens weer terug.

Wat merk je ervan?

Weinig, verwachten wij. Want je kunt ongestoord je afval aanbieden zoals je gewend bent, behalve op het moment dat de ondergrondse container weggehaald en weer teruggeplaatst wordt. Ook eventuele geluidshinder zal minimaal zijn, omdat de handelingen hetzelfde zijn als wanneer wij de ondergrondse container(s) komen legen.

Het eindresultaat? Schone ondergrondse containers die onverminderd inzetbaar zijn voor de grondstoffen die jij niet meer kunt gebruiken (of: je afval).