Een volle zak oud textiel in de opvallende container op het schoolplein – zo opende wethouder Paul Boogaard van gemeente Hoeksche Waard op vrijdagochtend 13 oktober de Textiel eruit, groen erin-container op het schoolplein van CBS De Bron in Numansdorp. 

CBS De Bron is een van de basisscholen die meedoet aan ‘Textiel eruit, groen erin‘. Als je hier als school aan meedoet, ontvang je voor iedere ingezamelde kilo textiel een punt. De punten die de school opspaart, kunnen vervolgens ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een insectenhotel, regenton, vlinderborder of een moestuinbak voor de school.

Zo realiseer je als school kosteloos een aangename, groene leeromgeving voor nu en later samen met de leerlingen. Tegelijkertijd leren de kinderen dat kleding en ander textiel nog een waardevol tweede leven kunnen krijgen als je het apart inzamelt.

Wil je weten of ‘Textiel eruit, groen erin’ ook iets voor jouw school is?
Je leest het op radbv.nl/textiel-eruit-groen-erin