In een aantal dorpen in de Hoeksche Waard halen verenigingen huis-aan-huis oud papier en karton op. ‘s-Gravendeel heeft zelfs twee verenigingen die dat doen: Muziekvereniging Na Lang Streven en Showkorps Juliana.

‘NLS’ heeft een vaste ronde door het dorp en Showcorps Juliana haalt oud papier op in de wijken Mijlpolder, Nest, centrum, Lindehof, Onder de Molen, Molendijk en een gedeelte van Plan West. Zij hadden ook een inleverpunt voor het papier en karton en dat is komen te vervallen.
Dat laatste zorgde voor wat onduidelijkheid, want wij kregen telefoontjes van inwoners van ‘s-Gravendeel die meenden dat het Showcorps helemaal stopt met de papierinzameling. Dat is niet het geval. Ze gaan in 2024 gewoon door met het inzamelen van oud papier en karton, elke tweede zaterdag van de maand.

Alle inzameldagen van Showcorps Juliana en de andere Hoeksche Waardse verenigingen vind je op radbv.nl/oud-papier-karton. Daar vind je ook meer informatie over wat je wel en niet mag aanbieden bij het oud papier.

Is er in jouw dorp of buurt geen vereniging die het oud papier inzamelt of woon je op Goeree-Overflakkee? Dan vind je de dagen waarop wij je papiercontainer aan huis komen legen in de RAD-app.