(dit is een herhaling van ons nieuwsbericht van 24 november 2023)

Eind 2022 vervingen we de jaarlijkse papieren afvalpas in de Hoeksche Waard voor de ‘harde’ milieupas. Je gebruikt de pas om toegang te krijgen tot de milieustraat en/of om de ondergrondse container te openen.

In de begeleidende brief vertelden we dat de milieupas je elk jaar 6 keer toegang geeft voor de milieustraat en dat we dat tegoed elk jaar opwaarderen. Op diezelfde pas. Ook deden we de oproep om de pas goed te bewaren.

Toch krijgen we berichten van mensen die een nieuwe milieupas willen aanvragen, omdat ze de oude weggegooid hebben. Zonde! Want we hadden de pas juist ge├»ntroduceerd om te zorgen voor minder restafval… Daarnaast kost een vervangende pas 20 euro en die kosten kun je je besparen door de milieupas te bewaren.

Bij deze dus nogmaals de oproep: bewaar je milieupas goed!

Meer informatie over de milieupas lees je op radbv.nl/milieupas.