Voor het aanbieden van je containers en pmd-zakken gelden regels en richtlijnen. In die aanbiedregels zie je steeds het tijdstip 8.00 uur terugkomen. En dat is geen willekeurig gekozen tijd.

Onze werkdag start namelijk om acht uur ‘s ochtends. In de kantines in Middelharnis en Westmaas trappen we de dag samen af en horen of er nog last minute wijzigingen zijn op de planning. Daarna vertrekken de chauffeurs en beladers naar de wagens (de collega’s die je op de milieustraten treft, missen de gezamenlijke dagstart, omdat zij om 8.00 uur klaarstaan om jou te ontvangen) en start de inzameldag.

Hoewel onze chauffeurs vaak dezelfde route rijden om je containers te legen of pmd-zakken op te halen, kan het voorkomen dat ze – door welke omstandigheid dan ook – op een ander moment door je straat rijden dan je gewend bent. Dus om er zeker van te zijn dat we ook jouw afval mee kunnen nemen, bied je je container en pmd-zak voor 8.00 uur ‘s ochtends aan.

In het Afvalnieuws van deze maand frissen we je geheugen op met een overzicht van onze aanbiedregels en een aantal tips over hoe je je afval het beste kunt aanbieden. Je leest ons paginagrote Afvalnieuws elke laatste dinsdag van de maand in Eilanden Nieuws en Groot Goeree-Overflakkee en elke laatste woensdag van de maand in Het Kompas.