Als je in de gemeente Goeree-Overflakkee woont, weet je dat er dit jaar een aantal dingen veranderen rondom de afvalinzameling. Zo komen we sinds januari elke week huis-aan-huis langs om je pmd-zakken op te halen, optimaliseren we de inzamelroutes vanaf april en richting de zomer gaan we je container voor oud papier en karton omwisselen voor een andere variant.

Om dat laatste zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, gaan we de containerwisseling in februari al uitvoeren in Melissant. Zo kunnen we goed zien wat goed werkt en wat nog beter kan.

Woon je in Melissant? Dan vind je dinsdag 30 of woensdag 31 januari een brief van de RAD bij de post (het kan zijn dat PostNL er iets langer over doet en je pas donderdag de brief ontvangt). Lees deze aandachtig door, zodat je rondom de eerstvolgende inzameldag (donderdag 15 februari) niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je je alvast voorbereiden? Lees dan op je gemak de pagina Je oud papier en karton in een nieuw jasje op onze website.

Dat geldt ook voor bedrijven. Want als je je papiercontainer bedrijfsmatig gebruikt – ook als je de container gebruikt als stichting of vereniging – en nog geen overeenkomst met ons hebt, kun je je papiercontainer gratis laten registreren. Door het aanmelden en registreren voorkom je dat je oude container wordt opgehaald tijdens de wisselactie bij de huishoudens.

Heb je een gft- en/of restafvalcontainer, woon je in Melissant en heb je rond 6 februari nog geen brief van ons gekregen over het omwisselen van de papiercontainer? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij informeren je graag.