Als inwoner van de Hoeksche Waard heb je in december 2022 een nieuwe pas ontvangen waarmee je toegang krijgt tot de milieustraat, de milieupas. Als je al een ‘harde’ pas had, omdat je je afval naar een ondergrondse container brengt, kan je deze vanaf 1 januari 2023 ook gebruiken voor toegang tot de milieustraat. Vergeet dus niet om je milieupas mee te nemen wanneer je naar de milieustraat in Westmaas gaat.

Het papieren pasje voor de milieustraat dat we elk jaar per post verstuurden, kan je in het restafval gooien, mits er geen extra toegangen op staan.

Extra aangeschafte toegang(en)

Je krijgt elk jaar 6 toegangen voor de milieustraat. Deze zijn inbegrepen in wat je jaarlijkse betaalt aan afvalstoffenheffing. Het kan zijn dat je vaker dan zes keer naar de milieustraat moest en daarvoor in 2022 extra toegang(en) hebt aangeschaft. Zo’n toegang is 1 jaar geldig en staat nog niet op je nieuwe (harde) milieupas.

Als je in 2022 (een) extra toegang(en) hebt aangeschaft die je nog niet gebruikt hebt, kunnen we die overzetten op je nieuwe milieupas. Kom daarvoor met je pasje van 2022 en je nieuwe milieupas naar ons kantoor in Westmaas en wij zorgen ervoor dat je extra toegang niet verloren gaat.