Samen met medewerkers van andere bedrijven uit de regio, plukten drie RAD-medewerkers afgelopen vrijdagochtend een 450-kilokrat vol met peren tijdens de ‘Laatste Pluk’ van de Nederlandse Uitdaging.

Twee plaatselijke uitdagingen (de Barendrechtse Uitdaging en de Hoeksche Waardse Uitdaging) zorgden voor vrijwilligers om die dag de handen uit de mouwen te steken.

In totaal werden er vrijdag 29 september maar liefst 5.000 kilo peren geoogst op het terrein van Van de Erve Organic Fruit in Goudswaard. De opbrengst gaat naar de lokale voedselbanken. De Groente & Fruitbrigade haalt de overgebleven peren op om zo andere voedselbanken blij te maken met dit prachtige, biologische fruit.

De RAD ondersteunt de Hoeksche Waardse Uitdaging met materialen, middelen en menskracht als bijdrage voor een betere leefkwaliteit voor de inwoners van de Hoeksche Waard.

Onder het kopje ‘menskracht’ waren RAD’ers Nadia, Marianne en Tanja bij de Laatste Pluk aanwezig als vrijwilliger: “Een ochtend fysiek buiten bezig zijn, was een fijne afwisseling van ons dagelijkse kantoorwerk. Collega-vrijwilligers ontmoeten en samen zo veel mogelijk peren plukken voor een goed doel, was een mooie manier om invulling te geven aan ons partnerschap met de Hoeksche Waardse Uitdaging.”

Ben je ook ondernemer en wil je graag maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Kijk hoe jij je steentje kunt bijdragen op hoekschewaardseuitdaging.nl